Vele vrouwen trouwen om vrij te worden. Vele mannen omdat ze genoeg hebben aan vrijheid - C. J. Wijnaendts Francken 

Suitekleding voor de man

Businesspak

bruidegomVoordeel van een businesspak is dat uw man het pak nog perfect kan dragen na het feest.  Zorg voor feestelijke details zoals een mooie zijde das, een pochet (doekje) of een overhemd met een speciale kraag. Mooie kleuren voor een businesspak zijn zwart, grijs, donkerblauw en bruin. Er is ook een uitgebreide keuze in dassen of strikjes in allerlei denkbare kleuren en dessins.
Let er op dat de mouwen van het jasje niet te lang of te kort zijn. Ook de broek moet de juiste lengte hebben. 

 

Smoking (Black Tie)

bruidegomEen smoking is in feite is het een extra luxe kostuum bestaand uit jas, gilet en broek. Het jasje van een smoking is een- of tweerijig en heeft zijdegevoerde, smalle revers. Ook een shawlkraag is mogelijk. De kleur is zwart of heel donkerblauw. De stoffen zijn vaak dunner dan van een dagelijks pak. De broek is zwart of donkerblauw, afhankelijk van het jasje. De buitennaad is met een eenvoudige strook zijde, de zogenaamde galon, afgewerkt. Bij een smoking hoort een smokingoverhemd. Kenmerkend hiervoor is de speciale kraag. Een smoking hemd is wit en heeft dubbelgeslagen manchetten. Bij een smoking hoort een vlinderdasje. De vlinderdas moet zwart zijn en wordt zelf geknoopt. Onder een smoking draag je zwarte gladde schoenen of lakschoenen.
Wanneer draag je een smoking?  De uitnodiging vermeldt dan in dat geval "Black Tie". Van de vrouwen wordt dan automatisch verwacht dat zij avondkleding zullen dragen.

 

Regels voor het dragen van de smoking

  • Kies een perfect passende smoking in een zo sober en donker mogelijke uitvoering van comfortabele wol.
  • Draag er een klassiek wit katoenen hemd bij, eventueel met opstaand boord en geplisseerd front, en liefst met dubbele manchetten.
  • Kies een zwarte strik, de mooiste strikt u zelf. Een wit jasje of geheel witte smoking is voorbehouden aan tropische temperaturen en oorden.
  • Zie af van het dragen van een horloge (gezelligheid kent immers geen tijd) of een riem (te praktisch). Donkere bretels kunnen wel. Reduceer ballast als portefeuille en sleutels tot het minimum.
  • Draag het liefst zijden, maar in elk geval kuitlange, zwarte kousen.
  • Kies voor hoogglanzend zwarte schoenen, liefst instappers.
  • De manchetknopen zijn sierlijk en van edelmetaal.
  • Kies geen kleurrijke accessoires zoals een wijnrode cummerbund. Zo’n sierlijke sjerp kan alleen op een zeer platte buik.  Voor ieder ander: kies voor een zwarte cummerbund en draag hem met de plooitjes omhoog. Ook oppassen met te decoratieve randjes langs de broeksnaad of met zo'n wuft wit satijnen sjaaltje met franje. U gaat een oneerlijke strijd met de kerstboom aan en die wint u nooit. 

suitekleding_bruidegom4.jpgsuitekleding_bruidegom6.jpgsuitekleding_bruidegom8.jpgsuitekleding_ceremonie5.jpgsuitekleding_feestzaal.jpgsuitekleding_fotograaf1.jpgsuitekleding_fotograaf3.jpgsuitekleding_huwelijksmis6.jpgsuitekleding_huwelijksmuziek10.jpgsuitekleding_trouwvervoer7.jpgsuitekleding_videograaf3.jpgsuitekleding_videograaf4.jpg